Blog Formidable | inspiratie uit het dagelijkse leven
bnb-formidable-blog-groeps-metamorfose

Resultaat eerste groepsmetamorfose

De eerste groeps-metamorfose deelnemers zijn na een mooie week weer naar huis gegaan. Met z'n vieren bijna 14 kg lichter, 13,9 kg om precies te zijn. Wauw! Marian stond praktisch de hele dag in de keuken om de koolhydraat-arme maaltijden te bereiden. Maar dit resultaat maakt het meer dan de moeite waard. Bovendien is het bepaald geen straf om op deze manier te eten. Er zitten echt hele lekkere dingen tussen de recepten. Chocolade-taart en muesli-repen bijvoorbeeld ;-)

Klik hier voor de reacties van Bianca, Conny, Marca en Jessica. Ik heb ze op de Metamorfose pagina gezet. Deze doorzetters hebben zich echt 100% ingezet de hele week, diepe buiging daarvoor. Op de foto is het net alsof we in een Alpenweide getraind hebben, maar het is toch echt hier om de hoek..

bnb-formidable-blog-ik-vertrek

'Ik vertrek' is vertrokken

Onze aflevering van 'Ik vertrek' wordt in februari 2018 uitgezonden, daarom een kleine update van hoe we er nu voorstaan: Het ontvangen van gasten is ons zeer bevallen. Soms nog een beetje zoeken naar de juiste wegen natuurlijk. Voor komende zomer maken we een paar kleine aanpassingen. Zo gaan we bijvoorbeeld enkele dagen per week maaltijden verzorgen (table d'hôtes). Gezellig met zijn allen aan een lange tafel. Er is vraag naar, en we vinden het gezellig om onze gasten op deze manier beter te leren kennen. En daarna natuurlijk bij een klein kampvuurtje met een glas wijn na-tafelen...

Mijn (Mike) webdesign-opdrachten voor campings en b&b's gaan zo goed, dat ik de afgelopen 3 maanden niet veel ben toegekomen aan het werken aan het huis. Iemand grapte al dat 'Help mijn man is klusser' het volgende programma wordt waar we aan mee gaan doen, haha. Behalve webdesign, ben ik ook bezig met de Metamorfose deelnemers van komend seizoen. Dit personal trainer programma is een geweldige ervaring geweest in seizoen 1. Komend seizoen gaan we dit niet alleen individueel maar ook in een klein groepje aan bieden. Daardoor kan de prijs wat omlaag, en wordt het voor meer mensen interessant.

Yara is verliefd geworden op een jongen uit het dorp! Helaas is hij Engels, beetje jammer ;-) Het is een echte love-story geworden, leuk om van zo dichtbij mee te maken. In de 'Ik vertrek' aflevering is hij ook te zien, op een wit paard dacht ik. Haha. Richard begint ook al aardig frans te spreken. Hij heeft een paar franse vrienden op school, en dan gaat het spreken van de taal erg snel. Hij is ook erg graag gezien bij de meisjes, waardoor hij het leuk vind om naar school te gaan. Als de laatste paar uur uitvallen, hoef ik hem niet op te halen omdat hij liever met de schoolbus terugkomt. Erg handig.

De kinderen die niet zijn meeverhuisd missen we enorm. Dat wisten we van tevoren, maar het is toch even slikken soms. Gelukkig hebben we al een familie-weekendje gehad ergens in Normandie, waar iedereen naar toe kwam met aanhang. Drukke boel en ouderwets gezellig. Dat gaan we zeker vaker doen, misschien wel iets langer dan een weekend.

Op dit moment zijn we druk bezig met het in orde maken van een gezellig nieuw onderkomen met schitterend uitzicht, dat ook verhuurd gaat worden. We kunnen niet wachten tot we de eerste gasten van 2018 kunnen verwelkomen. Er is hier de afgelopen periode zoveel regen gevallen, dat we een kurkdroge zomer verwachten!

bnb-formidable-blog-moderne-nomaden

Bericht van zoonlief ;-)

Hoi, Mick hier, de trotse zoon van dit stel levensgenieters. Ik wil graag een verhaaltje van mij uit delen over hoe Mike en Marian mij hebben geïnspireerd met hun keuze.

Als 21-jarige jongeman woonde ik nog bij mijn ouders. had een eigen DJ-bedrijfje en volgde een opleiding. Tot op een gegeven moment mijn ouders besloten echt stappen te gaan maken met hun Franse plannen. Ze maakten een keuze om voor zichzelf een nieuw bestaan op te bouwen en nog meer te gaan genieten van het leven. Dit inspireerde mij. Ik besefte mij dat ik de opleiding die ik deed, puur deed om de verwachtingen van anderen waar te maken. Ik besloot er dan ook op dat moment mee te stoppen. Ik wilde ook een keuze maken voor mezelf, net als mijn ouders.

En hier sta ik dan 2 jaar later. Ik herinner me nog het afscheidsfeestje van mijn ouders, waarop ik de woorden sprak: "Als er één ding is wat wij op dit moment gemeen hebben, is het dat we allebei geen flauw idee hebben waar we aan beginnen". Deze woorden sloegen op het feit dat ik, tegelijk met het vertrek van mijn ouders, besloot om te gaan leven als digitale nomade. Ik besloot om fulltime de wereld rond te gaan reizen.

Ik zette een online marketing bedrijf op om onderweg een inkomen te kunnen genereren. Dit slaagde! Inmiddels ben ik 35 landen verder en geniet volop van wat de wereld te bieden heeft. Omdat dit is wat mij gelukkig maakt vind ik het belangrijk de inzichten en kennis te delen met anderen die ook willen leven als digitale nomade. Dit doe ik online op 'De Moderne Nomaden' én deze zomer met een training bij Formidable! Zo zie je maar, alles valt uiteindelijk op zijn plek :). Bekijk hier de digitale nomade training

bnb-formidable-blog-metamorfose

Metamorfose programma

Naast alle 'gewone' gasten, hebben we deze zomer ook hele bijzondere gasten ontvangen. Dat waren de eerste deelnemers aan de metamorfose, een personal training programma bij Formidable b&b. Peter & Margriet kregen drie keer per dag een fysieke uitdaging voorgeschoteld, steeds afgesloten met een bijbehorende maaltijd (chef de cuisine: Marian).

Het resultaat was geweldig: 11,6 kg en 17 cm buikomvang zijn hier in Frankrijk achter gebleven! Hier lees je een uitgebreide review die ze hebben geschreven.

bnb-formidable-blog-bijenvolk
bnb-formidable-blog-bijen-imker

Des amis nouveaux

Zoals je op de foto kunt zien, hebben we onverwacht bezoek gekregen. Een zwerm ijverige Franse honingbijen had een raamkozijn in gebruik genomen. Ze schenen geen plannen te hebben om daar zomaar weer te vertrekken.
Hierbij drie feiten over het verwijderen van een bijenvolk die ik liever eerder had geweten:

- Een Franse bij kan door een werkhandschoen (Action, dat wel) heen steken. Ik heb dit zelf getest.
- Vertel de imker altijd dat de bijen er al langer dan 10 dagen zitten, zodat hij weet welke bescherming hij moet dragen. Wanneer je dit niet meldt (pardon, oublié) zal hij denken dat de bijen met blote handen in een kist kunnen worden geveegd. Dit is echter niet verstandig.
- Wanneer je uiteindelijk een enorme zwerm bijen ziet wegvliegen, wacht dan tot het einde van de dag met het feest. Bijen zijn volhouders. Blijkbaar raken zij erg gehecht aan de buurt en verrassen ze je graag net voor zonsondergang met hun terugkomst.

Maar.. finalement les abeilles sont disparu! Twee imkers zijn er vijf dagen mee bezig geweest, het ging bepaald niet gemakkelijk. Erg enthousiast deze mannen, ons financieel bedankje werd echter resoluut afgewezen. Non non, geen sprake van! Gelukkig namen ze wel een flesje Pastis aan.

bnb-formidable-blog-jachtseizoen

Heftige wind in de Limousin

'Vent violent' stond er op de borden boven de weg, ik hoefde niet op te zoeken wat dat betekende. De auto waaide van links naar rechts, maar gelukkig ook nog een beetje rechtdoor. Hondeweer dus. Balans: twee deuren in plaats van één (soort walk-in schuur nu) en een appelboom minder.

Vorige zomer spraken we iemand die ons aanraadde om bij dergelijk weer nooit zonder kettingzaag in de auto te stappen. Ik vond het toen wat overdreven, maar zag nu waarom. Er lagen de volgende dag behoorlijk wat afgeknakte bomen en hopen zaagsel langs de weg.

Ons terrein is ook ontdekt door les sangliers (wilde zwijntjes). Die komen daar 's nachts bij elkaar en duwen grote pollen gras eruit om te kunnen graven. Waarom weet niemand. Vreemd genoeg heeft de buurman in het aangrenzende perceel er geen last van. Typisch. Ook zijn gras lijkt groener trouwens ;-)

bnb-formidable-blog-jachtseizoen

Oeps, het jachtseizoen is begonnen

Dat betekent dat er ieder weekend gejaagd mag worden. Je hoort dan de jachthonden blaffen en af en toe een schot. Later in de middag komt er steevast een lange stoet met grote auto's voorbij. Op weg naar het plaatselijke café om elkaar te vertellen wat er mis ging. En vandaag ging er zeker wat mis.

Ik was dit namelijk vergeten. Dat van die jacht. Ze hangen hier ook geen vlaggen op om aan te geven dat er gejaagd wordt. Daar komt bij dat er in de Limousin ieder jaar de meeste gewonden vallen tijdens de jacht. Ze staan bovenaan in de statistieken. Dat was dus een beetje dom van mij.

Halverwege mijn boswandeling schoot mij dit te binnen (!) en wilde ik omdraaien om terug te lopen. Dino, onze oude herder en inmiddels stokdoof, liep wat verderop. Ik riep haar zo hard als ik kon. Echter, daar waren een aantal jagers het niet mee eens.

Blijkbaar waren ze zo stil mogelijk een omtrekkende beweging aan het maken (of hoe dat ook mag heten). Ik hoorde in ieder geval een hoop gevloek uit het bos komen. Veel nieuwe woorden ook. Die niet in mijn Franse taalcursus staan :-)

Ik zag het beeld voor me van een hond die werd neer geschoten, en schreeuwde nog wat harder. Gelukkig keek Dino mijn kant op en kwam ze aangesjokt. Een paar 100 meter verder stonden de jagers nu op het pad, luid in discussie en druk wijzend naar hun voorhoofd. Eentje pakte een toeter en begon er hard op te blazen. Blijkbaar het signaal om aan te geven dat een stomme Hollander de jacht had verziekt. Excusez-moi mes amis!

B&B Formidable promotiefilmpje

"Qui ne tente rien, n'a rien.."

Wie niet waagt, wie niet wint

B&B IN APPARTEMENT OF LODGETENT VOOR 2 PERSONEN

Quality time met z'n tweeën, heerlijk samen wegdromen en genieten van de natuur om je heen Reserveren